4 Oktobra, 2023

Prijava

U Novom Travniku izložba ‘Stećci – svjetska baština UNESCO-a’

U organizaciji HKD Napredak, podružnica Novi Travnik i HKD Napredak Glavna, podružnica Mostar u petak, 3. lipnja, s početkom u 19 sati u Domu kulture u Novom Travniku bit će otvorena izložba  “Stećci – svjetska baština UNESCO-a.”

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, na hrvatskom i engleskom jeziku, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Ovaj projekt, a kojeg je osmislio i priredio Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak, afirmira internacionalnu i prekograničnu suradnju, kulturnu povezanost, promovira zajedničku kulturnu baštinu te ima za cilj osnažiti i potaknuti daljnju zajedničku suradnju i kao takav dobio je i potporu Ministarstva kulture i sporta Federacije Bosne i Hercegovine.

O izložbi će govoriti Velimir Bugarin, magistar povijesti i etnologije i član Upravnog odbora HKD Napredak podružnice Novi Travnik, te Miroslav Landeka, predsjednik glavne podružnice HKD Napredak Mostar i dopredsjednik HKD Napredak.

Glavni cilj ove izložbe je predstavljanje stećaka publici u Novom Travniku i svima koji cijene ovo veoma vrijedno kulturno bogatstvo koje je prepoznato i od strane UNESCO-a, priopćili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: