4 Maja, 2024

Prijava

U Srebrenici u novoj školskoj godini veći broj upisanih prvačića

U novoj školskoj godini u centralnoj školi u Srebrenici biće dva odjeljenja prvačića i jedno odjeljenje u Područnoj školi Potočari.

Zamjenica direktora JU “Prve osnovne škole“ Srebrenica Amela Hadžić kazala je Feni da trenutno oko 400 učenika pohađa osnovnu školu u Srebrenici, kako u centralnoj, tako u područnim školama i područnim odjeljenjima.

– Naša djeca postižu dobre rezultate u učenju i vladanju. Najveću dozu optimizma smo dobili nakon evidencije djece za polazak u prvi razred u novoj školskoj godini, koja pokazuje da je upisano znatno više učenika u prvi razred – kaže Hadžić.

Napominje da će u junu biti obilježeno 135. godina od postojanja i rada te škole, što govori o, kako je rekla, kvalitetu i tradiciji obrazovanja na području opštine Srebrenica.

-Pozvat ćemo što više građana, i predstavnike institucija s kojima sarađujemo, da budu naši gosti tokom obilježavanja velikoj jubileja. Veliku podršku smo dobili od naših bivših učenika koji su razasuti po cijelom svijetu, a ne zaboravljaju gdje su naučili svoja prva slova, stekli vještine i znanje – ističe Hadžić.

U Srebrenici je trenuto proljetni raspust, a redovna nastava počet će u utorak, 26. aprila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: