4 Maja, 2024

Prijava

VIDEO: Snimljen je film koji nećete gledati

Radnja filma, prikladnog naslova “100 Years”, smještena je u sadašnjost, ali će biti prikazan tek 18. novembra 2115, prema portalu io9.

 

Radi se o dobro smišljenom promotivnom triku u kojem je marka konjaka Louis XIII angažovala poznatog meksičkog reditelja Roberta Rodrigeza za ambiciozni umjetnički eksperiment snimanja filma koji će stotinu godina biti iza neprobojnog stakla.
Brojevi nisu slučajni, sto godina je period koji protekne između punjenja Louis XIII i puštanja u prodaju te boce kojoj je prosječna cijena oko 3.000 dolara. U sklopu ove luksuzne reklame angažovana je glumačka zvijezda Džon Malkovič, kojem društvo na ekranu čini Šuja Čeng i akciona zvijezda Marko Zaror.
Nikakvi detalji o filmu i radnji nisu objavljeni, osim tri tizera koji nisu dio filma, ne otkrivaju radnju, već su reklama za Louis XIII smještena u tri različite varijante budućnosti.

Kad je projekat prvi put predstavljen, bilo je nekoliko opcija o tome šta će biti budućnost. Nevjerovatno visoka tehnologija, kompjuterizovane verzije svijeta, post-Černobill, povratak prirodi, poluurušena civilizacija, a onda je postojala retro budućnost kakva je zamišljana u naučnoj fantastici 1940-ih ili 1950-ih“, rekao je Malkovič.
Kao dio promocije filma, Louis XIII će podijeliti 1.000 metalnih ulaznica koje će omogućiti potomcima primalaca da vide projekciju filma “100 Years” za 100 godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: