22 Aprila, 2024

Prijava

Skaka izlazi na slobodu: Tužilaštvo predložilo kućni pritvor

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave.

Postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Općinskom sudu u Sarajevu ukidanje pritvora uz istovremeno određivanje mjera zabrane osumnjičenom Abdulahu Skaki, budući da više ne postoje zakonski razlozi zbog kojih je pritvor određen i zbog činjenice da je istraga protiv osumnjičenog u završnoj fazi i da se uskoro očekuje donošenje konačne tužilačke odluke. Sudu je predložena zabrana napuštanja adrese prebivališa, odnosno, “kućni pritvor”.

Predloženo je i oduzimanje svih putnih isprava osumnjičenom, među kojima i dva diplomatska pasoša, potom, zabrana korištenja lične karte za prelazak granice kao i zabrana komuniciranja sa svjedocima, saučesnicima i prikrivačima u ovom predmetu.

Tužilaštvo KS Abdulaha Skaku sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, nasavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanja dara i drugih oblika koristi i povreda ravnopravnosti čovjeka i građanina.

Avaz

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: