21 Aprila, 2024

Prijava

Učenicu generacije iz povratničkog mjesta Križevići primio ministar Dizdar

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Nerin Dizdar danas je primio Amilu Hrustanović, učenicu generacije zvorničke Osnovne škole “Desanka Maksimović” Čelopek, područno odjeljenje Križevići, i učenicu generacije Osnovne muzičke škole “Vojin Komadina”.

Uz odličan uspjeh i primjereno vladanje, Amila je tokom školovanja ostvarila zapažene rezultate u vannastavnim aktivnostima, osvajala je prva mjesta na takmičenjima iz bosanskog jezika, matematike, fizike, kao i muzičkim takmičenjima.

Ministar Dizdar je čestitao Amili na postignutim rezultatima, ukazavši na značaj potencijala koji Bosna i Hercegovina ima u mladima.

– Obradovani smo pozitivnom pričom koja nam dolazi iz povratničkog mjesta Križevići kod Zvornika. Amila je ostvarila zapažene rezultate, na općinskim, regionalnim takmičenjima, na internacionalnim, muzičkim festivalima i drugim smotrama znanja. Bosna i Hercegovina je sretna što ima mlade, poput Amile, a mi ćemo im pružiti podršku na njihovom putu stjecanja znanja i postizanja uspjeha”,  kazao je ministar Dizdar, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: