26 Maja, 2024

Prijava

Iranski i kubanski predsjednik se sastali u Havani

Iranski predsjednik Ebrahim Raisi danas se sastao sa predsednikom Kube Migelom Dijaz Kanelom u Havani, što je njegova poslednja stanica na latinoameričkoj turi koja je imala za cilj da učvrsti podršku među saveznicima koji su pod američkim sankcijama.

Na trgovinskom forumu u Havani, Raisi je novinarima rekao da će Kuba i Iran zajednički raditi, između ostalog, u oblasti proizvodnje električne energije, biotehnologiji i rudarstvu, prenosi Rojters.

„Svakim danom naši odnosi postaju sve jači”, poručio je iranski predsednik.

Najviši zvaničnici dve zemlje su potpisali i sporazume kojima se najavljuje jačanje saradnje između ministarstava pravde, carinskih službi, kao i u oblasti telekomunikacija.

Raisi je ranije ove nedelje posjetio Venecuelu, gdje je obećao da će biti pojačana trgovina dvije zemlje, ali i da će biti proširena saradnja u oblasti petrohemije, prenosi Tanjug.

Prethodno se sastao sa predsednikom Nikaragve Danijelom Ortegom.

„Venecuela, Nikaragva, Kuba i Iran su među zemljama koje su morale da se herojski suoče sa prijetnjama sankcijama, blokadama i miješanjem imperijalizma Jenkija i njegovih saveznika uz uporni otpor”, rekao je Dijaz Kane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: