22 Aprila, 2024

Prijava

Konaković u službenoj posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković, u okviru službene posjete Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske, razgovarao je tijekom radne večere sa zastupnicom i predsjednicom svestranačke parlamentarne skupine za BiH u Britanskom parlamentu Aliciom Kearns i predsjedateljem organizacije “Remembering Srebrenica” iz Velike Britanije Waqarom Azmijem o aktualnoj političkoj situaciji u BiH te globalnim sigurnosnim izazovima.

Razmatrani su daljnji modeli pomoći Ujedinjenog Kraljevstva našoj zemlji. Naglašeno je da su odnosi između Bosne i Hercegovine i Ujedinjenog Kraljevstva dobri i prijateljski. Posebice je istaknut kontinuiran i intenzivan politički dijalog i sadržajna suradnja u brojnim područjima.

Ministar Konaković je izrazio zahvalnost sugovornicima na potpori i pomoći koju godinama pružaju BiH kao i na aktivnostima koje doprinose očuvanju istine o onome što se dešavalo u Bosni i Hercegovini te im je tijekom susreta uručio “Cvijet Srebrenice”, simbol sjećanja na žrtve genocida.

U sklopu službene posjete Londonu, Konaković će imati brojne susrete sa britanskim dužnosnicima te predstavnicima bosanskohercegovačke dijaspore u Ujedinjenom Kraljevstvu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVP-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: