23 Aprila, 2024

Prijava

Izvršni direktor Washington Posta odlazi: “Pad uljudnosti je toksična i korozivna sila”

Izdavač i izvršni direktor Vašington posta Fred Rajan najavio je danas da će se povući sa rukovodeće funkcije u avgustu.

On će umjesto toga voditi novoformirani nestranački Centar za civilnu javnost pri Predsedničkoj fondaciji Ronalda Regana, prenio je CNBC.

Rajan je vodio Vašington post posljednjih devet godina, ubrzo nakon što ga je osnivač Amazona Džef Bezos kupio.

U svom memorandumu, Rajan je rekao da njegova promjena u karijeri dolazi, jer ima „duboku i rastuću zabrinutost zbog opadanja uljudnosti i dijaloga sa poštovanjem u političkom procesu, na platformama društvenih medija i šire u društvu”.

„Mnogi od nas mogu da se prisjete ere kada su se ljudi mogli ne slagati, a da ne budu neprijatni, pa bi i politički lideri na suprotnim stranama mogli da pronađu zajednički jezik za dobrobit zemlje”, rekao je on.

Dodao je da je pad uljudnosti postao toksična i korozivna sila koja ugrožava društvene interakcije i slabi osnove naše demokratije.

„Osjećam snažan osjećaj hitnosti u vezi sa ovim pitanjem”, naveo je Rajan, koji će ostati kao izdavač do avgusta, prenosi Tanjug.

Bezos je danas rekao da će se njegova „dugogodišnja prijateljica i koleginica” Peti Stounsifer, član upravnog odbora Amazona, pridružiti kao privremeni izvršni direktor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: