22 Septembra, 2023

Prijava

Korina Džidić prvakinja Balkana u judu

Borsina judašica Korina Džidić, aktualna juniorska prvakinja BiH i najuspješnija sportašica Grada Mostara za proteklu godinu briljirala je i na balkanskoj judo “sceni” osvojivši 10. zlatno odličje za Borsu kada su u pitanju balkanska prvenstva.

Drugoga dana balkanskog prvenstva u judu za natjecatelje do 18 godina, koje se održava u Sjevernoj Makedoniji, Korina Džidić je ostvarila četiri značajne pobjede te postala prvakinja Balkana u kategoriji do 63 kg, priopćeno je iz judo kluba Borsa.

Dodaju kako prvenstvu Balkana, na koji pristupaju reprezentativci 12 zemalja, pravo nastupa imaju četiri reprezentativca po kategoriji.

Na putu do zlata Korina je pobijedila predstavnicu Crne Gore Kristinu Radosavović, dvije predstavnice Turske Kerime Nur Isbecer i Buse Yuksel i predstavnicu Rumunjske Anu Mariu Suciu.

Iz kluba su napomenuli da je, osim međunarodnih uspjeha, judo klub Borsa među tri vodeća kluba na državnoj razini u 2023. godini s vrlo visokim plasmanima u gotovo svim uzrasnim kategorijama, u konkurenciji od oko 70 judo klubova koji djeluju u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti