24 Maja, 2024

Prijava

Djeca izgubljena u džungli Kolumbije nakon 40 dana spašena

Četvoro djece koja su preživela 40 dana u amazonskoj džungli nakon što im se avion srušio i oporavljaju se u vojnoj bolnici u Kolumbiji, ispričala su da su preživela u džungli tako što su se krila u šupljinama drveća.

Ujak djece rekao je za „Notisijas Karakol” da su djeca počela da govore i da mu je jedno dijete otkrilo da su se krili u šupljinama drveća kako bi se zaštitili od zmija, životinja i komaraca, dodajući da su djeca iscrpljena, prenio je AP .

„Najzad jedu, još je to malo, ali jedu”, rekao je on nakon posjete bolnici u Bogoti.

Ministar odbrane Ivan Velaskez rekao je u subotu da se djeca rehidriraju i da još nisu u stanju da jedu.

Kako su rekli članovi porodice, očekuje se da djeca stara 13, devet, četiri godine i beba od 11 mjeseci, ostanu u bolnici još bar dvije sedmice, kako bi dobila odgovarajući tretman nakon što su spašena u petak, ali neki od njih već traže da ustanu iz bolničkih kreveta.

Manuel Ranoke, otac dva najmlađa djeteta, rekao je danas novinarima ispred bolnice da mu je najstarije dijete, Lesli Hakobombar Mukutuj, rekla da je majka bila živa četiri dana nakon što se avion srušio 1. maja u kolumbijskoj džungli.

Ranoke je rekao da je, prije nego što je preminula, majka rekla deci da idu, očigledno tražeći im da napuste olupinu i potraže mjesto za preživljavanje.

Djeca su putovala sa majkom iz amazonskog sela Ararakuara ka San Hozeu del Gvaijare kada se avion „cesna” srušio zbog otkazivanja motora.

Drugi ujak djece, Dairo Huvenal Mukutuj, rekao je lokalnim medijima da je jedno dijete reklo da želi da hoda.

„Ujače, želim patike, hoću da hodam, ali me bole stopala. Rekao sam dječaku ‘kada se oporaviš, igraćemo fudbal”, rekao je on, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: