22 Maja, 2024

Prijava

Rusi tvrde da se uspješno bore sa „leopard” tenkovima

Ruski vojni izvori su tokom proteklih dana u više navrata izvijestili da su jedinice na frontu uništile više ukrajinskih tenkova „leopard 2”. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu je 5. juna saopštio da su ukrajinske snage pokušale prodor fronta u sedam pravaca i da su tom prilikom pretrpeli ozbiljne gubitke, uključujući 1.600 vojnika i 28 tenkova među kojima je bilo i osam leoparda.

Prije dva dana, „Hindustan tajms” je objavio snimak koji je zabelježen kroz nišan navođene protiv-oklopne rakete koja, kako se tvrdi, pogađa ukrajinski leopard. Snimak nije dovoljno jasan da sa sigurnošću može da se potvrdi da je riječ o tenku „leopard”. Ali borbena mašina sa snimka definitivno podsjeća na tenk „leopard 2” . Kupola ima oštre linije i posebno se ističe zadnji dio gdje je smještena municija u „leopardu”. Snimak je nastao tokom borbi kod Zaporožja, a prema izvodu, tada su uništena i tri francuska borbena vozila.

Nakon vesti o uništenim njemačkim tenkovima, na društvenim mrežama se pojavila montaža na kojoj Greta Tunberg, švedska klimatska aktivistkinja, apeluje na Putina da ne ubija leoparde.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: