7 Decembra, 2023

Prijava

Na hitnoj sjednici Skupština Kantona Sarajevo danas o sigurnosti u saobraćaju

Skupština Kantona Sarajevo danas će održati hitnu sjednicu koja će biti posvećena sigurnosti u saobraćaju.

U cilju pripreme današnje sjednice, Komisija za sigurnost Skupštine KS je 8. juna  održala sjednicu na kojoj su predstavnici Vlade KS, MUP-a i Uprave policije donijeli određene zaključke, te pružili punu podršku radu policije.

Pedsjedavajući Skupštine KS Elvedin Okerić je kazao da su na toj sjednici, a na osnovu analiza i prikupljenih podataka nadležnih institucija koje direktno ili indiretkno učestvuju u rješavanju problema sigurnosti u saobraćaju, doneseni određeni zaključci.

– Komisija za sigurnost Skupštine KS izražava podršku radu MUP-u i Upravi policije KS na poduzimanju preventivnih mjera i provođenju zakonskih propisa u cilju unapređenja opće sigurnosti građana i potpunom funkcioniranju propisa – rekao je Okerić za Fenu.

Također, dodao je, jedan od zaključaka je i da Komisija za sigurnost nakon sagledavanja svih uočenih problema, daje inicijativu da se hitno pristupi izmjenama i dopunama sljedećih zakonskih propisa: Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, Zakona o prekršajima FBiH, Krivičnog zakona FBiH, te poreznih propisa koji će omogućiti naplatu novčanih kazni.

Na prijedlog predstavnika Vlade KS, s posljednje sjednice Kolegija prihvaćeno je da se na ovoj sjednici raspravlja, te ponudi rješenje aktuelne problematike (ne)plaćanja školarina na fakultetima Univerziteta u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: