22 Maja, 2024

Prijava

Krajišnik snimio udar groma: “Zamalo smrt svoju snimih! Uh”

Ismet Alijagić Ćićmo slaviće 6. juni kao drugi rođendan nakon što je u dvorištu kuće u centru Bihaća doživio nezapamćeno iskustvo.

Tokom jakog nevremena koje je jučer zahvatilo grad Alijagić je doživio udar groma, međutim, prošao je bez povreda, a mjesto udara na kome su vidljiva manja oštećenja planira da trajno označi.

Alijagić je bio u bašti kad je udario grom.

– Posmatrao sam jako olujno nevrijeme i slučajno počeo da snimam kako jaka kiša ukrašava cvijeće. Nisam ni slutio šta će se desiti. Moj keruša Masa je međutim pokazivala uznemirenost i strah. Drhtala je i nije se odmicala od mene – kaže Alijagić.

Igrom slučaja zabilježio je udar groma koji je pogodio suncobran u bašti na svega metar i po od mjesta na kome se Alijagić nalazio.

– Kao da me Tajson udario. Video sam bljesak i osjetio jak udar koji me je “otpuhao” u unutrašnjost šadrvana. Na trenutak sam pomislio da mi je pogodio telefon i izbacio mi ga iz ruku. Oko minut sam ležao, a onda krenuo prema mobilnom s namjerom da ga isključim jer sam očekivao još jedan udar. Šok je prošao za nekoliko minuta pa sam onda snimio i posljedice. Straha i nije bilo jer sam bio pripadnik specijalne policije i tri puta sam ranjen, ali ovo je svakako nešto što se ne može zaboraviti – dodaje Alijagić.

Komentari na društvenim mrežama se samo gomilaju. Mnogi gledaju snimak i ne mogu da vjeruju koliko je Alijagić bio blizu smrti.

– Zamalo smrt svoju snimi! Uh – napisao je Alijagić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: