27 Maja, 2024

Prijava

Finansijska podrška za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske donio je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2023. godinu.

Odluka je donesena temeljem provedenog 1. Javnog poziva za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za ovu godinu, priopćeno je iz Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Javni poziv provodi se s ciljem promicanja veza i jačanja suradnje Republike Hrvatske s Hrvatima izvan Republike Hrvatske te očuvanja i jačanja nacionalnog identiteta, zaštite prava i interesa hrvatskih zajednica, očuvanja hrvatskog jezika, kulturnog stvaralaštva i baštine te poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva, kao i pomoći ugroženim pojedincima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske i povratnicima iz hrvatskog iseljeništva.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske putem javnog poziva dodijelio je ukupno 800.000 eura za 213 projekata/programa i 57 financijskih potpora ugroženim pojedincima i povratnicima u Republiku Hrvatsku.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu u privitku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: