27 Maja, 2024

Prijava

Boklag na ‘NEM Dubrovnik’ govorila o vodećoj poziciji United Group u srednjoj i jugoistočnoj Evropi

Deseto izdanje ključnog regionalnog TV marketa “NEM Dubrovnik” okupilo je od 5. do 8. juna u Dubrovniku vodeće ljude televizijske industrije i kupce TV sadržaja iz cijelog svijeta.

Poseban dio drugog dana programa bio je posvećen inovativnim tehnološkim kompanijama koje razvijaju nova i napredna rješenja za televizijsku industriju, a učesnici su s velikim zanimanjem  pratili brojna izlaganja vodećih ljudi iz kompanija koji kreiraju televizijsku industriju.

Među njima je bila i Victoriya Boklag, CEO United Group, koja je vodila zanimljiv razgovor sa Sanjom Božić-Ljubičić, CEO Pickboxa, Mediatranslations, Mediavision i NEM o vodećoj poziciji grupacije United Group u Srednjoj i Jugoistočnoj Evropi.

– Kada govorimo o budućnosti medija uopšteno, mislim da je to jedna od najpromjenjivijih industrija. Imamo mnogo globalnih igrača i konkurencija je snažna – dolaze direktno na naša tržišta boreći se za publiku. Naša velika prednost su lokalni mediji i lokalni sadržaj iz regije – kazala je Boklag i istakla da se ponosi s nekoliko predstojećih novih projekata.

– Jedva čekamo početak produkcije serije Pink Panther. To će biti prvi projekt koji će koproducirati nekoliko zemalja, a vjerovatno i međunarodni partneri. Također, bili smo prvi koji smo producirali talent show online, Digital Show. Pokušat ćemo da ga dovedemo na televiziju, bio je to veliki producentski uspjeh u Srbiji – stvorit ćemo vezu između digitalnog i televizijskog sadržaja. Učestvujemo i u projektu koji finansira Evropska unija, a fokus je produkcija TV sadržaja za Gen Z generaciju – rekla je Boklag.

Deseto izdanje NEM Dubrovnika 2023. završilo je događajem “Goodbye NEM Dubrovnik” u organizaciji NEM Zagreba i uzbudljivim najavama za NEM Zagreb 2023. i 2024.

NEM Dubrovnik je B2B event koji se održava svake godine i posvećen je razvoju TV industrije u zemljama CEE regije. Redovni gosti su predstavnici FTA i pay TV kanala, tehnološke kompanije, pružatelji usluga streaminga i telekomunikacijskih usluga te drugi operateri koji omogućuju gledanje televizijskih programa, ali isto tako i mnogi glumci, producenti, reditelji, scenaristi i drugi profesionalci iz audiovizualne industrije, saopćeno je iz Telemacha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: