14 Aprila, 2024

Prijava

Bijela kuća: Gubici ukrajinskih snaga očekivani, Biden je odbio da komentariše dešavanja u zoni borbenih dejstava

Gubitci ukrajinskih snaga u ofanzivnim dejstvima bili su očekivani, izjavio je portparol Bele kuće Džon Kirbi u intervjuu za CNN.

„Razumije se da se gubitci mogu očekivati u ovim intenziviranim borbama. Namjeravamo da se koncentrišemo na ono da ako i kada (ukrajinski) predsjednik (Vladimir) Zelenski bude želio da ratuje duž ove linije ili bilo koje druge, dobije svu neophodnu podršku ne samo od Sjedinjenih Američkih Država, već i od 50 naših partnera“, saopštio je Kirbi.

On je dodao da je američki predsjednik Biden na sastanku sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom dosta vremena posvetio razmatranju toga šta se može uraditi radi „obezbjeđenja njihove spremnosti u predstojećim nedeljama i mjesecima“.

Sam Bajden je odbio da komentariše poslednja dešavanja u zoni borbenih dejstava, ali je izjavio da optimistično gleda na razvoj sukoba.

Prethodno je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu objavio da je Kijev tokom tri dana preduzeo davno obećanu ofanzivu na raznim delovima fronta i da je u tom cilju koncentrisao veliki broj tehnike i ljudstva. Prema Šojguovim rečima, Oružane snage Rusije osujetile su pokušaje ofanzive, zaustavivši neprijatelja. Ministar je naglasio da su ukrajinske snage za tri dana izgubile gotovo 3.175 ljudi, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: