24 Maja, 2024

Prijava

Guverner Sjeverne Dakote ušao u trku za predsedničkog kandidata republikanaca

Guverner savezne američke države Sjeverne Dakote Dag Bargam objavio je da ulazi u trku za republikanskog predsedničkog kandidata za izbore 2024. godine.

Šezdesetšetogodišnji Bargam, bivši softverski preduzetnik, pridružuje se dugom spisku pretendenata za republikanskog predsjedničkog kandidata među kojima za sada po ispitivanjima javnog mnjenja vodi bivši predsjednik SAD Donald Tramp.

Guverner Sjeverne Dakote, države koja je četvrta u SAD s najmanjim brojem stanovnika, objavio je svoju kandidaturu u VSJ i počeo kampanju u gradu Fargo gdje živi i koji je blizu malog poljoprivrednog grada Artura u kojem je odrastao.

„Ne treba da bude iznenađenje da sam celog života bio rukovođen vrijednostima malih gradova. I iskreno, veliki gradovi bi sada mogli da iskoriste više ideja i više vrijednosti od malih gradova”, rekao je on okupljnim pristalicama.

On je govorio ispod plakata na kome je pisalo „Novi vođa za privredu koja se mijenja” poput slogana koji je prvi put koristio u svojoj uspješnoj kampanji za guvernera 2016. On je ponovo izabran za guvernera 2020. i ima prava da se kandiduje treći put 2024.

Njegovom prvom nastupu u predsedničkoj kampanji održanom u bivšoj crkvi u Fargou prisustvovali su mnogi istaknuti republikanci Sjeverne Dakote uključujući dvojicu bivših guvernera i vodećih članova uprave te države. Mnogi su se slikali na bini ispred crveno, bijelo, plavog znaka „Dag Bargam za Ameriku”.

Bargama malo ljudi poznaje van Sjeverne Dakote i čeka ga ogroman izazov u mnoštvu pretendenata za kandidaturu kojima dominira Tramp i poznatiji guverner u toj trci Ron Desantis iz Floride.

On čak nije ni najistaknutiji kandidat koji je danas počeo predsedničku kampanju. U saveznoj državi Ajovi svoju kampanju za predsedničkog kandidata republikanaca počeo je bivši potpresjednik SAD Majk Pens.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: