Децембар 4, 2023

Пријава

Гувернер Сјеверне Дакоте ушао у трку за председничког кандидата републиканаца

Гувернер савезне америчке државе Сјеверне Дакоте Даг Баргам објавио је да улази у трку за републиканског председничког кандидата за изборе 2024. године.

Шездесетшетогодишњи Баргам, бивши софтверски предузетник, придружује се дугом списку претендената за републиканског предсједничког кандидата међу којима за сада по испитивањима јавног мњења води бивши предсједник САД Доналд Трамп.

Гувернер Сјеверне Дакоте, државе која је четврта у САД с најмањим бројем становника, објавио је своју кандидатуру у ВСЈ и почео кампању у граду Фарго гдје живи и који је близу малог пољопривредног града Артура у којем је одрастао.

„Не треба да буде изненађење да сам целог живота био руковођен вриједностима малих градова. И искрено, велики градови би сада могли да искористе више идеја и више вриједности од малих градова”, рекао је он окупљним присталицама.

Он је говорио испод плаката на коме је писало „Нови вођа за привреду која се мијења” попут слогана који је први пут користио у својој успјешној кампањи за гувернера 2016. Он је поново изабран за гувернера 2020. и има права да се кандидује трећи пут 2024.

Његовом првом наступу у председничкој кампањи одржаном у бившој цркви у Фаргоу присуствовали су многи истакнути републиканци Сјеверне Дакоте укључујући двојицу бивших гувернера и водећих чланова управе те државе. Многи су се сликали на бини испред црвено, бијело, плавог знака „Даг Баргам за Америку”.

Баргама мало људи познаје ван Сјеверне Дакоте и чека га огроман изазов у мноштву претендената за кандидатуру којима доминира Трамп и познатији гувернер у тој трци Рон Десантис из Флориде.

Он чак није ни најистакнутији кандидат који је данас почео председничку кампању. У савезној држави Ајови своју кампању за председничког кандидата републиканаца почео је бивши потпресједник САД Мајк Пенс.

Пратите нас на нашој Фацебоок и Инстаграм страници и укључите се у нашу Вибер заједницу.

Подјели:

Популарно