20 Aprila, 2024

Prijava

Započela 11. Brending konferencija, u fokusu ‘Brand New Game’

U organizaciji Via Media agencije danas je u Sarajevu, u dvorani Mirza Delibašić u Centru Skenderija, započela Brending konferencija koja sa svojim jedanaestim izdanjem predstavlja “Brand New Game”.

Brending konferencija, jedna od najznačajnijih i ujedno najveća konferencija u marketingu i komunikacijskoj industriji u BiH, već tradicionalno predstavlja svjetske industrijske trendove okupljajući izuzetne govornike koji dijele svoja znanja, ideje i iskustvo.

Konferenciju, koja je okupila više od 600 učesnika, otvorio je Haris Mujanović, direktor agencije Via Media, koji je rekao da je i sama Brending konferencija vremenom postala brend. Izrazio je uvjerenje da će njeno 11. izdanje biti najbolje dosada i zahvalnost svima koji su doprinijeli u njenoj realizaciji.

Program konferencije sadrži  šest tematskih cjelina – Brand New Digital, Brand New Strategy, Brand New Creative, Brand New Production i Brand New AI i o svakoj od tih tema diskutovat će vrhunski govornici iz BiH, regiona i  svijeta.

Jedan od ključnih govornika Michael Corcoran, direktor Social & Creative Content odjela Ryanaira, predstavit će svoj jedinstveni pristup društvenim mrežama. Corcoran je sa svojim uspjehom Ryanaira na TikToku razbio stereotipe o oglašavanju u avioindustriji i učinio da ovaj brend (koji samo na Tik Toku ima više od dva miliona pratitelja) postane najpopularniji  na društvenim mrežama u svojoj industriji.

Jedan od govornika Tahaab Rais, glavni strateg Publicis Group za regiju MENAT, koji je sa osvojenih 880 nagrada za efektivnost i strategiju jedan od najnagrađivanijih kreativnih stratega na svijetu, objasnit će zašto je važnije tražiti odgovor na pitanje kuda idemo i gdje želimo stići, nego da li će nas zamijeniti umjetna inteligencija (AI).

Njima će se na konferenciji pridružiti i Davor Bruketa, kreativni direktor i suvlasnik agencije Bruketa&Žinić&Grey koja je svrstana među vodeće agencije na svijetu. Ideje njegovog tima osvajaju prestižne svjetske nagrade i prvi je iz jugoistočne Evrope presjedao žirijem London International Awards.

U okviru temetske cjeline Brand New AI govorit će Paul Caiozzo, jedan je od najpriznatijih i najnagrađivanijih kreativaca u oglašivačkoj industriji, suosnivač agencije Supernatural, koja spaja kreativnost ljudskog uma sa brzo rastućim potencijalom tehnologije, stavljajući AI u službu marketinga, kreative i komunikacija.

Direktor Sarajevo Film Festivala Jovan Marjanović i glumac, režiser i producent Dragan Bjelogrlić razgovarat će o tome kako se kreiraju brandovi u filmskoj i festivalskoj sferi na panelu “Brand New Production”, a moderatorica tog panela bit će Emina Ganić, direktorica Sarajevo Film Akademije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: