19 Marta, 2024

Prijava

Medipol otvara vrata u Sarajevu – Besplatno medicinsko mišljenje, edukacija ljekara i pregledi

Predstavništvo najveće turske univerzitetske bolnice MEDIPOL bit će otvoreno sutra na Baščaršiji u Sarajevu. To je prva bolnica u Turskoj sa JCI akreditacijom te je po uslovima koje osigurava, rangirana kao 32. bolnica u svijetu.

Posjeduje i certifikat HIMSS za 6. stepen digitalizacije od maksimalnih 7. Medipol ima 12 bolnica, Univerzitet, te predstavništva u 20 zemalja širom svijeta. Godišnji protok pacijenata iznosi više od tri miliona, od kojih je samo međunarodnih pacijenata oko 100.000.

Standardne usluge podrazumijevaju stalne transporte pacijenata od aerodrome do hotela/bolnice te usluge prevođenja na više od 30 jezika za vrijeme boravka u bolnici.

Uz organizaciju i pomoć predstavništva u Sarajevu, doktori medicine, ali i studenti Medicinskog i Stomatološkog fakulteta, imaju priliku da pohađaju različite vrste edukacija iz raznih oblasti medicine i stomatologije.

Medicinske usluge pružaju iz svih grana medicine, ali i stomatologije, a ljekari u Medipolu su vodeći stručnjaci u regiji ali i svijetu, te su svi uključeni u nastavni proces Medipol Univerziteta.

Prepoznati su po hematologiji (transplantacijama koštane srži), transplantacijama bubrega (100 posto uspješnost), jetre (90 posto uspješnost), dubokoj moždanoj stimulaciji za Parkinsonovu bolest, distoniju i tremor (Ginisov rekorder prof. dr. Ali Zirh sa 1100 operacija), dječijoj kardiohirurgiji i operacijama urođenih srčanih mana, neurohirurgiji, ortopediji i fizikalnoj rehabilitaciji sa robotskim sistemima, ginekološkoj onkologiji, onkologiji, pulmologiji, ORL, urologiji te inovativni operativni tretman za diabetes tip 2.

Građani putem predstavništva u Sarajevu mogu dobiti besplatno drugo medicinsko mišljenje od ljekara, a zatim i od stručnjaka u bolnici u İstanbulu, te se informisati o mogućnostima odlaska na tretmane i edukaciju, saopćeno je iz bolnice Medipol.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: