16 Aprila, 2024

Prijava

Danas započinje osma Stolačka tarča

 Danas na starom gradu Vidoškom iznad Stoca započinje osma Stolačka tarča, manifestacija koja oživljava duh srednjovjekovlja, a organizatori su najavljuju bogat dvodnevni program.

Manifestacija je to koju organizira ekipa okupljena u Povijesnu postrojbu vitezova Herceg Stjepana Kosače, uz potporu Grada Stoca.

“Viteške skupine iz cijele Europe sudjelovat će na ovoj jedinstvenoj manifestaciji koja na originalan način oživljava davna povijesna vremena vraćajući nas u viteško doba”, poručili su organizatori.

Manifestacija započinje u 16 sati igrama za djecu i izvedbom mađarskog glazbenog srednjovjekovnog benda Hollonek Hungarica, „božji sud“ je planiran u 16.45 sati, a službeno otvaranje manifestacije u 17.30 sati.

Prvi dan manifestacije je posvećen najmlađoj publici igrama i predstavama, a svi će se moći okušati u radionici bacanja sjekire kod duvanjskog vikinga Stipe Flicka Pleića.

Po prvi puta ove godine moći će se posjetiti životinjski svijet, razne domaće i divlje životinje, te će se posjetitelji moći okušati u jahanju. Posebno će biti zanimljiv nastup sokolara iz Srbije Hanija Girgisa, koji sa svojim dresiranim pticama radi razne akrobacije i prelete iznad publike.

Drugi i završni dan manifestacije također nudi bogat program, od natjecanja u streličarstvu, plesnih točaka, raznih radionica, srednjovjekovnog bohurta (full contact borba u oklopima), a kulminacija i središnji dio manifestacije je spektakularna bitka za Stjepanov grad, u kojoj će sudjelovati preko stotinu srednjovjekovnih ratnika iz desetak povijesnih postrojbi.

Nakon toga, posjetitelji će moći uživati u vatrenom showu i nastupima DJ-a.

Stolačka tarča je postala prepoznatljiv simbol Stoca i Hercegovine, a njena simbolika odražava bogatstvo tradicije i naslijeđa ovog područja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: