19 Aprila, 2024

Prijava

Bećirović razgovarao s delegacijom Međunarodnog republikanskog instituta (IRI)

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa potpredsjednikom Upravnog odbora Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) Randyjem Scheunemannom, direktorom IRI-a u Bosni i Hercegovini Borislavom Spasojevićem i zamjenicom direktora programa IRI-a u Bosni i Hercegovini Amilom Karačić o aktuelnom stanju u BiH.

Bećirović je istakao važnu ulogu Međunarodnog republikanskog instituta u procesima vraćanja fokusa Bosne i Hercegovine američkim zvaničnicima, kao i u nastavku realizacije projekata koje ta organizacija ima u BiH.

Sagovornici su konstatovali da je za Bosnu i Hercegovinu od izuzetne važnosti produbljivanje i jačanje odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama, te da je važno nastaviti sa odličnom saradnjom i komunikacijom sa senatorima i kongresmenima i Republikanske i Demokratske stranke.

Predstavnici IRI-a informisali su Bećirovića o aktivnostima i projektima koje provodi ova međunarodna organizacija koja je posvećena unaprjeđenju demokratije i slobode, povezivanju građana i vlada i motivaciji ljudi da se uključe u politički proces.

Istakli su kako je integracija Bosne i Hercegovine u EU i NATO, kao i saradnja Sjedinjenih Američkih Država i Bosne i Hercegovine u brojnim oblastima putem uspostavljenih, kao i budućih projekata, pokazatelj da Sjedinjene Američke Države žele nastaviti pružati podršku Bosni i Hercegovini.

Tokom susreta člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića sa predstavnicima IRI-a, razgovarano je o načinima na koji IRI može proširiti svoje aktivnosti i podršku u različitim sektorima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: