1 Juna, 2023

Prijava

Abdulah Skaka priveden u MUP KS, u toku ispitivanje!

Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi…

U okviru akcije „Vizionar“ aktuelni ambasador BiH u Kataru i bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka (SDA) priveden je u MUP KS, saznaje portal “Avaza“.

U toku je, kako saznajemo, njegovo ispitivanje. Ovim je potvrđeno pisanje “Avaza” da će Skaka biti priveden u prostorije policije.

Podsjećamo, jutros su urađeni pretresi na nekoliko lokacija u Sarajevu, prilikom čega su pretreseni objekti više osumnjičenih osoba koje se dovode u vezu sa Skakom.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo provode operativno-taktičku akciju „Vizionar“.

Riječ je o pretresima na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

– Akcija se provodi zbog sumnje u počinjenje više krivičnih djela, između ostalog: zloupotreba položaja, nesavjestan rad u službi, krivotvorenje službene isprave, davanje dara i drugih oblika koristi – rečeno je jutros iz MUP-a KS.

Obavljen je i pretres kuće i imovine Skake.

Izvor : Avaz

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Na pravom putu

Slične vijesti