23 Aprila, 2024

Prijava

Na Olimpijskom bazenu Otoka odigrane prve utakmice Vaterpolo lige KS

Na Olimpijskom bazenu Otoka proteklog vikenda odigrane su prve utakmice Vaterpolo lige Kantona Sarajevo u ovoj sezoni.

Uzbudljiv i do kraja rezultatski neizvjestan susret u subotu su odigrali kadeti Invictuma i Torpeda. Igrači Invictuma slavili su sa 8:7, a igrač utakmice sa tri pogotka bio je Hamza Pita (Invictum).

Juniori Torpeda i Mladosti sastali su se u drugoj utakmici. Potpunu dominaciju u ovom susretu imali su igrači Torpeda, a konačan rezultat glasio je 24:8. U redovima Torpeda posebno su se istakli Hrković i Kahrić, dok je u Mladosti najbolji bio Hurko, svi sa po pet postignutih golova, saopćeno je iz Olimpijskog bazena Otoka.

U nedjelju prvi susret bio je između mlađih juniora Invictuma i Torpeda. Kako i dan ranije, tako su i ovu utakmicu obilježili lijepa igra, rezultatska neizvjesnost i velika napetost među navijačima na tribini. Ipak bolji takmac u nedjeljnom susretu bili su igrači Torpeda koji su slavili sa 7:6. Sa po četiri pogotka najbolji su bili Tešić (Invictum) i Zrno (Torpedo).

Seniori Invictuma i Mladosti sastali su se u nedjelju u drugoj utakmici. Bolja ekipa u svakom segmentu igre bio je Invictum. Dominirali su tokom cijelog susreta i slavili sa 21:6. Igrač utakmice bio je Bakir Hadžić sa sedam postignutih pogodaka.

Takmičenje se nastavlja idućeg vikenda, 27. i 28. maja 2023. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: