23 Aprila, 2024

Prijava

Prva konferencija metalske industrije BiH 25. i 26. maja u Tešnju

“PIT MetalCon 2023 – Vrijeme je za čelične veze!”, prva konferencija metalske industrije Bosne i Hercegovine bit će održana 25. i 26. maja u Tešnju u organizaciji agencije za industrijski marketing “Bravaria Industrial Marketing”.

Metalska industrija Bosne i Hercegovine još se oporavlja od negativnih posljedica krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. No, istovremeno je i snažan pokretač razvoja ekonomije i društva te bh. izvoza. Usto, mi smo društvo tranzicije koja predugo traje te svaka oblast djelovanja zahtjeva dodatnu pažnju i svojevrsnu preobrazbu.

– Naravno, odavno nam je jasno stanje metalske industrije, jasni su nam problemi s kojima se suočavamo. Ovom konferencijom želimo se posvetiti rješenjima i potrazi za još jačom konkurentnošću kompanija te pokrenuti društveni dijalog i pozvati sve važne faktore da se pridruže nužnim promjenama – riječi su Samire Avdić, direktorice Bravaria Industrial Marketinga.

Poslodavci i kompanije sve su osvješteniji o potrebi kreiranja zajedničkog prostora poslovanja.

– U tom smislu, slobodna sam reći da je industrijski marketing u Bosni i Hercegovini nerazvijen i izuzetno potreban. Ova nam je konferencija odlična prilika da govorimo o tome, a u fokusu Bravaria Industrial Marketinga svakako će biti potrebe predstavljanja i promicanja kako zajedničkih, tako i specifičnih vrijednosti kompanija i poslovne zajednice – istakla je Avdić.

Konferencija će okupiti oko 100 učesnika među kojima su vlasnici i direktori kompanija, inžinjeri i profesionalci posvećeni digitalizaciji, automatizaciji i robotizaciji, predstavnici kompanija zainteresiranih za nove pristupe zaposlenima, vladini predstavnici te predstavnici akademske zajednice i medija. U fokusu konferencije bit će metalski sektor i njegovo tržište, trendovi u savremenim tehnologijama, važnost ljudskih potencijala u ovom sektoru, trenutni izazovi i perspektive, te utjecaj globalnih kriza na lance snabdijevanja.

– U konferenciji ‘PIT MetalCon 2023’ prepoznali smo idealnu priliku da događaj od velike važnosti dovedemo u našu kompaniju. Dijalog o problemima, izazovima i svime s čime se, kao predstavnici metalske industrije svakodnevno susrećemo, nužan je! Sve prijatelje i poslovne partnere pozivam da nam se pridruže – pozvala je Selma Bradarić, menadžerica prodaje kompanije Medena Commerce u čijem će se prostoru održati konferencija, saopćili su organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: