29 Marta, 2024

Prijava

Konaković danas sa predsjedavajućim OESS-a i MVP Republike Sjeverne Makedonije

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković sastat će se danas u Sarajevu sa predsjedavajućim Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OESS) i ministrom vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujarom Osmanijem.

Doček predsjedavajućeg OESS-a i ministra vanjskih poslova Republike Sjeverne Makedonije bit će upriličen u zgradi Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine u 11:55 sati.

U Ministarstvu vanjskih poslova BiH bit će održan tête-à-tête sastanak Konakovića i Osmanija, a potom i sastanak delegacija, s početkom u 12:10 sati.

Nakon sastanaka, u atriju Ministarstva vanjskih poslova BiH u 12:30 sati Konaković i Osmani će dati kratke izjave za medije.

Medijima će biti omogućeno snimanje protokolarnog dočeka i početka sastanka delegacija, te je potrebno da snimatelji i fotoreporteri dođu u Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine (Musala 2)  najkasnije do 11:30 sati, a novinari koji će pratiti izjave za medije do 12:15 sati, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: