19 Aprila, 2024

Prijava

Kiličardoglu poručio Rusiji: Sklonite svoju šapu sa turske države

„Ako želite da nastavimo naše prijateljstvo nakon 15. maja, sklonite svoju šapu sa turske države. Još uvijek smo za saradnju i prijateljstvo”, napisao je Kiličdaroglu

ANKARA – Kemal Kiličdaroglu, glavni protivkandidat Redžepa Tajipa Erdogana, optužio je danas Rusiju da je odgovorna za objavljivanje montiranog materijala na društvenim mrežama.

On je optužio „ruske prijatelje” za puštanje montiranih video snimaka i „dipfejk” klipova o Erdoganovim protivkandidatima, prenosi Rojters.

Dipfejk je zapravo montirani sadržaj u kojem je osoba na postojećoj slici ili snimku zamenjena drugim likom i, uz pomoć veštačke inteligencije, generiše vizuelne i audio sadržaje kojima se može manipulisati javnim mnjenjem.

„Ako želite da nastavimo naše prijateljstvo posle 15. maja, sklonite svoju šapu sa turske države. Još uvek smo za saradnju i prijateljstvo”, napisao je Kiličdaroglu na Tviteru, prenosi Tanjug.

Predsednički izbori u Turskoj biće održani u nedelju 15. maja, a prema istraživanjima javnog mnjenja, Kiličdaroglu trenutno ima malu prednost u odnosu aktuelnog predsjednika Erdogana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: