7 Decembra, 2023

Prijava

Novi ciklus Job Lab radionica Telemach fondacije za srednjoškolce počeo u Goraždu

Novi ciklus edukacijskog programa Job Lab – vještine za budućnost, koji već tri godine zaredom organizira Telemach fondacija u saradnji s Inkubatorom društvenih inovacija Munja, započeo je u utorak u Goraždu.

U interaktivnoj radionici o temi jačanja svijesti o vlastitim potencijalima i sticanja znanja i vještina koje će im olakšati traženje posla i zapošljavanje, učestvovalo je 40 učenika i učenica srednjih škola u ovom gradu. Među njima je i 18-godišnja Alma Kunovac.

– Radionica je protekla u ugodnoj atmosferi u kojoj smo dosta toga naučili i otvoreno razgovarali o različitim temama vezanim za našu karijernu budućnost. Job Lab mi je otvorio posve novu perspektivu da trebam konstantno težiti ka napretku u svakom segmentu svoje karijere, što je veoma inspirirajuće“, kazala je Kunovac.

Direktorica Telemach fondacije Maja Tursunović je istakla zadovoljstvo odzivom i aktivnošću mladih Goražda u Job Lab radionici.

– S obzirom na iskazanu znatiželju i potrebu za sticanjem ove vrste znanja, sigurni smo da će im učešće u ovoj radionici biti podsticaj da maksimalno iskoriste vlastite potencijale u budućem karijernom razvoju. Energija i ideje mladih su naša inspiracija, a mi nastojimo biti njihova podrška i putokaz na izazovnom putu kroz društvo znanja i brzih tehnoloških promjena. Rezultat strateške opredijeljenosti Telemach fondacije ka kontinuiranoj edukaciji, osnaživanju i usavršavanju mladih je i program Job Lab radionica, koje su za mnoge učesnike iz cijele Bosne i Hercegovine bile temelj u izgradnji karijernih vještina i vjetar u leđa za prve poslove – istakla je Tursunović.

Job Lab zajednica trenutno broji više od 1.300 mladih i taj broj stalno raste. U Job Lab radionicama uskoro će moći učestvovati i srednjoškolci iz Doboja, Jablanice, Prozora/Rame, Kaknja i Bugojna. Najaktivnije učesnice i učesnike očekuje poseban poklon – studijska posjeta kompaniji Telemach BH. Više informacija o Job Lab programu i predstojećim aktivnostima može se vidjeti na web stranici kompanije Telemach, saopćio je Telemach.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: