29 Marta, 2024

Prijava

Jevgenij Prigožin zaprijetio Macronu: Zube ćemo ti iščupati

Šef Wagnera Jevgenij Prigožin zaprijetio je francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu rekavši da će mu iščupati zube zbog odluke francuskog parlamenta koji je njegovu grupu plaćenika proglasio terorističkom organizacijom, a u srijedu je direktno zaprijetio francuskom predsjedniku Emmanuelu Macronu, prenosi Politico.

Odgovarajući na pitanje ruskih novinara, Prigožin je ustvrdio da je Wagner spašavao ljude u centralnoj Africi od francuskih vojnika, koji su im se “jednostavno rugali”, gdje je Wagner stekao snažno uporište i istisnuo francusku prisutnost u regiji.

– Možemo kliještima izvaditi pokvarene zube iz tih zlih usta. Možemo iščupati zube Macronu i, općenito, svima koji prosipaju patogenu prljavštinu (o Wagneru) – rekao je Prigožin.

U utorak su francuski zastupnici pozvali EU da uvrsti grupu Wagner na popis terorističkih skupina Unije i provede više pravnih alata kako bi onemogućila Wagnerovu finansijsku aktivnost u Europi.

EU je uvela sankcije Prigožinu u aprilu prošle godine.

– Oni nisu samo plaćenici, postoji volja da se masakriraju civili za političku korist, da se destabiliziraju institucije – rekao je Benjamin Haddad, zastupnik iz Macronove Renesansne stranke, za POLITICO uoči glasanja u utorak.

Wagnerovi plaćenici preuzeli su aktivnu ulogu u invaziji Kremlja na Ukrajinu uprkos političkom sukobu između Prigožina i ruskih obrambenih dužnosnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: