28 Marta, 2024

Prijava

Izvedbama predstava ‘Zločin bez kazne’ i Međuprostor’ počeo Festival srednjoškolskog teatra BiH

Izvedbom predstava minijature “Zločin bez kazne” i “Međuprostor”, kojega su pripremili iz MSŠ Gimnazije Bugojno, te izvedbom “Smrt je moja ljubav” Mostarskog teatra mladih počeo je u srijedu trodnevni 20. Festival srednjoškolskog teatra BiH u Tomislavgradu.

Organizatori festivala su Centar za dramski odgoj iz Mostara i Kulturno informativni centar iz Tomislavgrada. Do sada je Festival održavan u Konjicu, Mostaru, Goraždu, Travniku, Živinicama, a od prošle godine u Tomislavgradu.

Prema programu festivala, danas će se, između ostaloga upriličiti izvedbe predstava “Grah od jučer” SŠ Kupres i “Briljantin”, ŠMIG KIC Tomislavgrad.

Zadnji dan festival će zatvoriti izvedba “Tri puta majka, pa onda otac” od KSC Kakanj.

Na festival se prijavilo 15  dramskih skupina iz cijele BiH  s preko 200 izvođača.

Tijekom ova tri dana bit će priređene po nekoliko predstava, a nakon svake predstave bit će održane radionice gdje će se kroz  kritičke osvrte razgovarati te unapređivati daljnji njihov rad, kazala je ravnateljica Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu Danijela Papić.

– Veseli nas činjenica da smo okupili ovoliki broj mladih ljudi. Izgleda da smo lani ostavili dobar dojam kao domaćin, a ove godine imamo duplo više prijavljenih predstava – istaknula je Papić.

Po riječima Seada Đulića iz Centra za dramski odgoj iz Mostara, nastojimo ovu dramskui teatarsku umjetnost reafirmirati kako bi sva ta djeca, koja se bave teatrom kroz dramske sekcije, pokazala kako su komunikativnija, slobodnija i otvorenija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: