29 Marta, 2024

Prijava

Komšić u Konjicu otvorio nove pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u Konjicu je svečano otvorio nove proizvodne pogone kompanije Tsubaki-Nakashima TN Bosnia d.o.o.

Japanska kompanija koja širi proizvodnju u konjičkoj fabrici bavi se proizvodnjom komponenti ležajeva, valjčića, a svi proizvodi izvoze se širom svijeta za potrebe automobilske industrije. Fabrika u Konjicu trenutno zapošljava 330 radnika, sa intencijom rasta i progresa u budućnosti, obzirom da je u zadnjih sedam mjeseci utrostručen broj radnika, pri čemu su zaposlenje pronašli mladi sa podrčja ove grada Konjica ali i šire.

Komšić je u svom obraćanju istakao da je ovo velika stvar ne samo za lokalnu zajednicu, nego za cijelu BiH. Istakao da se ovdje radi o japanskim partnerima.

– Vjerujem da većina ljudi zna šta krasi japanske kompanije. Krasi ih preciznost i gotovo savršena organizacija posla – kazao je on.

Nada se da će ovo biti samo prvi korak, da će se dobra vijest proširiti i dalje.

– Nadam se da će i druge japanske kompanije doći u BiH, bilo u Konjic, bilo u neku drugu lokalnu zajednicu bez obzira u kojem se dijelu BiH nalazi – rekao je Komšić.

Komšić je nove pogone otvorio zajedno sa gradonačelnikom Konjica Osmanom Ćatićem i direktorom kompanije Zlatkom Hadžimahovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: