19 Aprila, 2024

Prijava

Snižava nivo glukoze: Ovaj čaj je najbolje rešenje za gubljenje kilaže i sprečavanje dijabetesa

Želite da izgubite kilograme a ujedno i da smanjite mogućnost od dobivanja dijabetesa? Ovaj čaj je pravi izbor za vas!

Pregled studija sugeriše da zeleni čaj i ekstrakt zelenog čaja mogu pomoći u snižavanju nivoa glukoze u krvi i mogu igrati ključnu ulogu u sprečavanju dijabetesa tipa 2 gojaznosti.

Studija je pokazala da su ljudi koji su redovno pili zeleni čaj više od 10 godina imali niže telesne masti i manji obim struka od onih koji nisu pili. A gojaznost može povećati rizik od razvoja dijabetesa tipa 2 za najmanje šest puta, prema studiji objavljenoj u aprilu 2020. u časopisu Diabetologija.

Jedan od razloga zašto zeleni čaj može igrati bitnu ulogu u prevenciji dijabetesa jeste to što sadrži snažno jedinjenje koje se zove epigalokatehin galat (EGCG).

Utvrđeno je da EGCG povećava unos glukoze u mišićne ćelije“, kaže priznati ekspert za fitnes i ishranu PalinskiVejd. Prema istraživanju objavljenom u februaru 2019. godine u Međunarodnom časopisu za molekularnu nauku, ovaj proces EGCG koji stimuliše glukozu da uđe u mišićne ćelije također može biti koristan za lečenje gojaznosti.

Jedna šoljica zelenog čaja sadrži 0 ugljenih hidrata, 0 grama (g) šećera ili masti i samo 2,4 kalorije, što ga čini potpuno zdravim izborom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: