28 Marta, 2024

Prijava

Prestanite da šaljete oružje, nije Ukrajina 51. država Sjedinjenih Država

„Mi smo Sjedinjene Američke Države. Do grla smo u blatu. Imamo dug od 31 bilion dolara. Ne branimo sopstvene granice, ističe Mardžori Tejlor Grin

U američkom Kongresu sve su češći zahtjevi republikanca da Bijela kuća preispita pomoć Ukrajini i obustavi isporuku oružja Kijevu.

Mardžori Tejlor Grin članica Predstavničkog doma američkog Kongresa pozvala je Vašington da doprinese rješavanju ukrajinskog sukoba, a ne da isporučuje oružje kijevskom režimu.

„Sjedinjene Države treba da traže mir u Ukrajini, a ne da finansiraju proksi rat protiv Rusije. Ne možemo da priuštimo još jedan sukob na teritoriji druge države”, izjavila je Grinova za CBS i dodala da je predsjednik Biden rekao da će preduzeti sve neophodne korake da zaštiti Ukrajinu, iako Ukrajina nije zemlja NATO-a.

Također, naglasila je kongresmenka, „Ukrajina nije ni 51. država Sjedinjenih Država”.

„Ne radi se o tome šta je dobro, a šta nije u Ukrajini, jer mi smo Sjedinjene Američke Države. Do grla smo u blatu. Imamo dug od 31 bilion dolara. Ne branimo sopstvene granice. Ignorišemo probleme sopstvenog naroda”, istakla je Mardžori Tejlor Grin, koja je ranije optužila Bidena da je zabrinutiji za isporuke oružja Ukrajini nego za bezbjednost američkih školaraca.

Zahtjevu da se prekine s vojnom pomoći Kijevu pridružio se i kongresmen Pol Gosar, nazivajući američko mješanje u rusko-ukrajinski sukob katastrofom.

„Američka intervencija u ratu između Rusije i Ukrajine postala je epska katastrofa, usljed koje ginu stotine i hiljade ljudi i među vojskom i među civilima. Svaki dan bez mira je novi dan koji ugrožava krhku bezbednost koju je svet uživao decenijama bez opasnosti od razornih efekata nuklearnog oružja”, objavio je Gosar na svom sajtu, preneo je RT.

Dodao je da je Amerika do sada potrošila 100 milijardi dolara boreći se u proksi ratu u kom joj nije mjesto.

Prema njegovim riječima, Kongres treba da usmjeri američke „ograničene resurse” u korist Amerikanaca, a ne Ukrajine.

Također, poslao je pismo predsjedniku komisije za budžetska izdvajanja, tražeći da se više ni cent ne izdvaja za oružje Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: