28 Marta, 2024

Prijava

Najduži iftarski sto u Indoneziji

Saudijsko Ministarstvo islamskih poslova i smjernica, predstavljeno od strane vjerskog atašea u glavnom gradu Indonezije, Džakarti, održalo je jučer iftar sa najdužim iftarskim stolom u historiji Republike Indonezije u sklopu programa iftara čuvara dviju Svetih džamija, koji Ministarstvo održava u gradovima i državama Republike Indonezije, javlja saudijska novinska agencija SPA.

Guverner Zapadne Sumatre Mahyeldi Ansharullah i vjerski ataše u saudijskoj ambasadi u Džakarti, Ahmed bin Isa Al-Hazmi, prisustvovali su događaju u prisustvu nekoliko političkih i islamskih ličnosti i čelnika univerziteta i islamskih udruženja u pokrajini.

Na iftaru je učestvovalo više od 8.000 građana Indonezije, iz različitih segmenata društva, a protegao se preko 1.200 metara u gradu Zapadne Sumatre, Padanga, prema službenim indonezijskim statistikama.

Guverner Zapadne Sumatre je naznačio da će indonežanska vlada taj sto prijaviti u Ginisovu knjigu rekorda kao najduži trpezarijski sto u historiji zemlje, a zahvalio je i čuvaru dvije svete džamije kralju Salmanu bin Abdulazizu Al Saudu i Njegovom Kraljevskom Visočanstvu Prijestolonasljedniku za tako veliku velikodušnost.

Guverner Mahyeldi je također izrazio želju za ovakvim dobrim djelima u cilju jačanja odnosa između vlada i naroda dvije bratske zemlje, uz zahvalnost rukovodstvu Kraljevine, Ministarstvu za islamska pitanja i vjerskom atašeu, kao i svima koji su doprinijeli uspjehu ovako plemenitog rada.

Štaviše, napomenuo je da programi i inicijative koje poduzima Kraljevina i njihov pozitivan utjecaj jačaju bratske veze između muslimana i drugih društava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: