14 Aprila, 2024

Prijava

Raste broj korisnika „Tiktoka” u Americi, ima ih mjesečno 150 miliona

Kineska društvena mreža TikTok saopštila je da u Sjedinjenim Američkim Državama mesečno ima 150 miliona aktivnih korisnika, što je za 50 posto više u odnosu na 2020. godinu, kada ih je bilo 100 miliona.

Taj podatak iznet je uoči svjedočenja izvršnog direktora Šou Ci Čeva pred Odborom američkog Kongresa za energetiku i trgovinu u četvrtak, prenosi Rojters.

TikTok se suočava se sa sve većim pritiskom administracije američkog predsjednika Bidena i Kongresa, što podrazumijeva i pozive nekih poslanika da se aplikacija zabrani, jer bi navodno mogla da proslijedi podatke američkih korisnika vladi u Pekingu.

U petak je još šest američkih senatora podržalo zakon kojim se Bidenu daju ovlaštenja da zabrani TikTok radi zaštite nacionalne bezbjednosti.

Aplikacija u vlasništvu kineske tehnološke kompanije ByteDance saopštila je da će njeni rukovodioci ove nedelje doći u Vašington kako bi obrazložili zašto aplikaciju ne treba zabraniti.

TikTok je prošle nedelje objavio da je Bidenova administracija zatražila da se kineski vlasnici odreknu svog udjela u kompaniji, a da bi mreža u suprotnom mogla da se suoči sa zabranom u SAD.

Evropska komisija i još nekoliko zapadnih vlada zabranili su korištenje TikToka na uređajima svojih službenika.

TikTok je u septembru 2021. objavio da ima više od milijardu korisnika širom svijeta, prenosi Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: