19 Marta, 2024

Prijava

Okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika upriličen u Grudama

Povodom mjeseca hrvatskog jezika, u organizaciji Kulturnog doma Antun Branko Šimić Grude, održan je okrugli stol o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima.

Na okruglom stolu sudjelovali su profesori hrvatskog jezika i književnici s područja Zapadnohercegovačke županije.

Uvodničarke književnica i prof. Radica Leko, književnica Sanijela Matković, prof. Marija Tomić, književnica Miljenka Koštro i dr. sc. Dominika Andrijanić prisutnima su iznijele izlaganja o hrvatskom jeziku sa stručnog jezičnog i književnog pogleda i time se razvila rasprava, odnosno razgovor svih prisutnih o navedenoj tematici.

Tom prigodom iznijela su se i razmijenila mišljenja o prisutnosti hrvatskog jezika u književnim, jezičnim i društvenim oblicima.

Smatra se da se na bosanskohercegovačkom području treba što više osvrtati na položaj i prisutnost hrvatskog jezika s obzirom na jezičnu situaciju hrvatskog jezika u Bosni i Hercegovini.

Održavanjem okruglog stola o važnosti hrvatskog jezika u književnim djelima želi se istaknuti važnost očuvanja hrvatskog jezika u filološkim i društvenim oblicima na području Bosne i Hercegovine i šire, stoji u priopćenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: