Mart 22, 2023

Prijava

‘Бисер мора’ 18. пут окупља шефове кухиња медитеранских и европских регија

Шефови кухиња медитеранских и европских регија (ШКМЕР) 18. пут организирају “Бисер мора”, највеће кухарско такмичење и фестивал гастрономије у регији који окупља стотине учесника из Хрватске и иностранства.

Од 28. марта до 1. априла 2023. у Супетру на Брачу у знањима и вјештинама окушат ће се сениори, јуниори, угоститељске школе, као и наставници кухарства у низу категорија.

Фестивал нуди и бројне “цоокинг схоwове”, дегустације, стручне едукације о врхунским техникама и трендовима, као и промоције аутохтоних брачких производа те ресторана укључених у изнимно значајни оточки гастро пројект “Откључај окусе Брача”.

– На ‘Бисер мора’ у Супетру добродошли сте не само као такмичар, него и као посјетилац, а посебно ће вас занимати мастер цлассови, бесплатне презентације јела и производа, ако сте у ХоРеЦа сектору или се, пак, желите окушати у кухарству као професији. Бит ће ту и штошта друго што овај фестивал већ 18 година чини мјестом гдје долазе се окушати у знањима и вјештинама кухари из преко 20 земаља, а и добро забавити на нашим попратним програмима – казала је организаторица Алма Харашић Бремец.

Кулинарске мастер цлассове и презентације јела националних гастрономија, између осталих, водит ће реномирани цхефови Анил Гловер из Индије, албански кухарски виртуоз Сокол Пренга, а долазак је најавио и цхеф Алан Паyен, амбасадор ШКМЕР-а и међународни кухарски судац с Маурицијуса, који куха пјевајући евергреене или раггае.

Посебна је атракција гостовање  Туркисх Натионал Цулинарy Теама. Њихови сластичари су међу најбољим у свијету, посебно у изради јестивих креација од шећерне пасте, попут слатких скулптура ликова из филмова које ће бити изложене на фестивалу. Показат ће технике израде, као и тајне занате којима освајају награде широм свијета, најавили су организатори.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti