7 Decembra, 2023

Prijava

Woman.Comm Club postaje regionalni

Woman.Comm Club, osnovan u Sarajevu prošle godine, postao je regionalna platforma za umrežavanje žena u komunikacijskog industriji.

Osnivačica Woman.Comm kluba Irena Miličević Vukoja ističe kako je ideja platforme od samog početka da okupi i predstavi uspješne žene iz ove oblasti.

– Dok se u svijetu vodi žestoka borba za ravnopravnost žena u komunikacijskoj industriji, jer je to još uvijek Mad Men industrija, u Adriatic regiji, žene su potpuno ravnopravne i slobodno mogu reći vladaju ovom industrijom – navela je ona.

Klub je u protekloj godini organizirao niz događaja za članice u BiH, a regionalna konferencija okupila je brojne stručnjake iz komunikacijske industrije, te postavila ljestvicu visoko kada je u pitanju ova oblast – saopćeno je iz Woman.Comm Cluba.

– Trenutno imamo više od 250 članica iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Slovenije, a kako bi se ideja Woman.Comm proširila, klub će imati svoje ambasadorice i u zemljama regije – naglašava Miličević Vukoja, te dodaje kako su zadovoljni reakcijama na tržištu.

– Naše ambasadorice u regiji su Manuela Šola i Marina Bolanča u Hrvatskoj, Lenja Faraguna u Slovenij i Danica Stević u Srbiji, dok smo u razgovoru sa još nekim poznatim imenima komunikacijske industrije – kazala je ona.

Ambasadorice će aktivno raditi na lokalnoj mreži i biti podrška u promociji misije i vizije Woman.Comm Club, te će biti uključene u savjetodavno i strateško planiranje godišnje Woman.Comm konferencije koja će biti održana u oktobru ove godine.

Jedan od prvih koraka aktivnog  širenja mreže u Adriatic regiji bio je potpisivanje ugovora sa HURA-om (Hrvatska Udruga društava za tržišno komuniciranje) krajem prošle godine, a u ovoj godini cilj nam je ostvariti suradnju sa drugim udruženjima kako bi se misija i vizija kluba brže širila na regiju.

Kroz svoju globalnu mrežu članica klub nudi korisne alate za edukaciju i razvoj karijere u komunikacijskoj industriji, ali i druženje kroz niz aktivnosti u vidu radionica i sportskih događaja.

Pridruživanjem Woman.Comm-u, članice imaju priliku da grade međusobne veze, pronađu nove prilike, surađuju s drugim članicama, te će imati pristup različitim edukacijskim programima.

– Kao novitet u ovoj godini najavljujemo WOMAN.COMM RISING STAR Akademiju koju pokrećemo u maju ove godine. Cilj Akademije je umrežavanje i prenos znanja mentorica iz kluba mlađim članicama, a i studenticama u cijeloj regiji – navodi se u saopćenju Woman.Comm Cluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: