Mart 26, 2023

Prijava

Wоман.Цомм Цлуб постаје регионални

Wоман.Цомм Цлуб, основан у Сарајеву прошле године, постао је регионална платформа за умрежавање жена у комуникацијског индустрији.

Оснивачица Wоман.Цомм клуба Ирена Миличевић Вукоја истиче како је идеја платформе од самог почетка да окупи и представи успјешне жене из ове области.

– Док се у свијету води жестока борба за равноправност жена у комуникацијској индустрији, јер је то још увијек Мад Мен индустрија, у Адриатиц регији, жене су потпуно равноправне и слободно могу рећи владају овом индустријом – навела је она.

Клуб је у протеклој години организирао низ догађаја за чланице у БиХ, а регионална конференција окупила је бројне стручњаке из комуникацијске индустрије, те поставила љествицу високо када је у питању ова област – саопћено је из Wоман.Цомм Цлуба.

– Тренутно имамо више од 250 чланица из БиХ, Хрватске, Србије, Црне Горе и Словеније, а како би се идеја Wоман.Цомм проширила, клуб ће имати своје амбасадорице и у земљама регије – наглашава Миличевић Вукоја, те додаје како су задовољни реакцијама на тржишту.

– Наше амбасадорице у регији су Мануела Шола и Марина Боланча у Хрватској, Лења Фарагуна у Словениј и Даница Стевић у Србији, док смо у разговору са још неким познатим именима комуникацијске индустрије – казала је она.

Амбасадорице ће активно радити на локалној мрежи и бити подршка у промоцији мисије и визије Wоман.Цомм Цлуб, те ће бити укључене у савјетодавно и стратешко планирање годишње Wоман.Цомм конференције која ће бити одржана у октобру ове године.

Један од првих корака активног  ширења мреже у Адриатиц регији био је потписивање уговора са ХУРА-ом (Хрватска Удруга друштава за тржишно комуницирање) крајем прошле године, а у овој години циљ нам је остварити сурадњу са другим удружењима како би се мисија и визија клуба брже ширила на регију.

Кроз своју глобалну мрежу чланица клуб нуди корисне алате за едукацију и развој каријере у комуникацијској индустрији, али и дружење кроз низ активности у виду радионица и спортских догађаја.

Придруживањем Wоман.Цомм-у, чланице имају прилику да граде међусобне везе, пронађу нове прилике, сурађују с другим чланицама, те ће имати приступ различитим едукацијским програмима.

– Као новитет у овој години најављујемо WОМАН.ЦОММ РИСИНГ СТАР Академију коју покрећемо у мају ове године. Циљ Академије је умрежавање и пренос знања менторица из клуба млађим чланицама, а и студентицама у цијелој регији – наводи се у саопћењу Wоман.Цомм Цлуба.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti