14 Aprila, 2024

Prijava

Nakon devet godina, ponovo se vraća

Nakon gotovo devet godina odsustva, Meta je spremna da ponovo spoji Messenger i Facebook mobilnu aplikaciju.

“Testiramo mogućnost da ljudi pristupaju svom Messenger inboksu u okviru facebook aplikacije, a uskoro ćemo da proširimo to testiranje”, stoji u objavi zvaničnika Facebooka.

Ističe se da je želja platforme da ovo bude lak i koristan način da se korisnici povežu i dijele sadržaj, bilo u sklopu Messenger aplikacije ili direktno u okviru Facebooka.

Kada je Meta uklonila Messenger iz Facebook aplikacije 2014. godine, istakla je da je cilj fokusiranje razvoja na to da se Messenger načini najboljim mogućim iskustvom razmene poruka i da se izbjegne konfuzija sa različitim Facebook mobilnim iskustvima razmene poruka.

U naporima da bude konkurentniji u odnosu na TikTok, Meta pomjera fokus Facebooka sa aplikacije koja korisnika spaja sa prijateljima i porodicom na platformu koja je više fokusirana na otkrivanje sadržaja i zabavu.

Ključni razlog zašto Meta vraća razmenu poruka u Facebook aplikaciju je da “olakša ljudima da dijele ono što otkriju na Facebooku putem poruka, kada, gdje i kako to odgovara njihovim potrebama, bez potrebe za prelaskom na drugu aplikaciju”, stoji u objavi kompanije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: