18 Aprila, 2024

Prijava

Hadžibegić: Neću reći da smo se kvalifikovali sve dok i matematički to ne bude sigurno (VIDEO)

Novi selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić objavio je spisak igrača za kvalifikacione utakmice protiv Islanda i Slovačke, koje će ovog mjeseca biti odigrane u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Hadžibegić je isprva planirao pozvati 23 igrača, ali nakon konsultacija sa stručnim štabom odlučio se za 25, zbog mogućnosti da se neki igrači povrede u narednim utakmicama u svojim klubovima.

Kako je kazao na današnjoj konferenciji za medije, iz domaćeg prvenstva pozvao je Nemanju Bilbiju, a razmatrao je o pozivima za još dva igrača.

– Bilbija je svojim igrama zaslužio poziv u svakoj soluciji. Razmatrali smo da pozive uputimo još dvojici iz Premijer lige BiH, ali to bi u ovom trenutku bilo previše. Nisam želio pokvariti dinamiku koju je imao prošli selektor – naveo je Hadžibegić.

Kada su u pitanju novi mladi igrači, Hadžibegić ističe da Denis Huseinbašić još uvijek razmišlja šta je najbolje za njega, Said Hamulić i Petar Zovko nisu dobili pozive za ovo okupljanje, dok se na spisku našao samo Benjamin Tahirović.

– Mi se ne možemo odricati mladih igrača, a ja sam mislio da je Huseinbašić već naš. Pokazao je kvalitet i skrenuo pažnju na sebe, ali još se nije odlučio jer navodno ima ponudu Njemačke – objasnio je selektor.

Na pitanje zašto je pozvao nogometaša mađarske Kisvarde Jasmina Mešanovića, Hadžibegić ističe da mu on trebao kao bočni igrač.

Navodi da želi pobjede u prve dvije kvalifikacione utakmice, te da se neće predavati dok i matematički ne ostvari plasman na Euro ili ne uspije u tome.

– Iskusan sam i znam da matematika govori da te deset pobjeda vodi na Evropsko prvenstvo. Želimo dobiti prve dvije utakmice, ali neću reći da smo se kvalifikovali sve dok i matematički to ne bude sigurno – zaključio je selektor BiH.

Spisak selektora Hadžibegića:

– golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić,

– odbrana: Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Hrvoje Miličević, Sead Kolašinac, Amar Dedić i Jusuf Gazibegović,

– vezni red: Amir Hadžiahmetović, Sanjin Prcić, Rade Krunić, Amer Gojak, Gojko Cimirot, Benjamin Tahirović, Haris Duljević i Miroslav Stevanović,

– napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Nemanja Bilbija i Jasmin Mešanović.

Susret sa Islandom bit će odigran 23. marta u Zenici, a sa Slovačkom tri dana poslije u Bratislavi

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: