25 Aprila, 2024

Prijava

Toblerone moraju da promjene izgled pakovanja

Proizvođači čokolade Toblerone moraju da uklone prikaz planinskog vrha Materhorn sa svog pakovanja, zbog toga što se većina proizvodnje premješta iz Švajcarske u Slovačku.

Čokolada čije su štangle oblikovane u obliku piramide kako bi podsjećale na Materhorn, imaće na promenjenoj etiketi neki “neutralniji” planinski vrh.

Kompanija Mondelez, koja je novi vlasnik Toblerona, navela je da premješta dio proizvodnje van zemlje kako bi “odgovorili na povećanu potražnju širom sveta i da bi razvijalio brend Toblerone za budućnost”.

Dodaje se da će novo pakovanje sadržati “izraziti novi Toblerone font i logo koji crpe inspiraciju iz istorije Toblerone”.
Toblerone, čije se štanglice prave od švajcarskog mleka, meda i krema od badema, prvi put su puštene u prodaju 1908. godine u Bernu, glavnom gradu Švajcarske, a tek 1970. godine na ambalaži se pojavila silueta Materhorna.
Mondelez je rekao da je Bern “važan deo naše istorije i da će to biti i u budućnosti”.
Kompanija Toblerone je 2016. izazvala kontroverzu nakon što je promenjen dizajn čokoladice u trouglaste komade, u pokušaju da se smanje troškovi, ali je, nakon mnogo kritika, kompanija vratila prvobitni oblik dve godine kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: