19 Aprila, 2024

Prijava

Specijalitet iz Kvebeka više nije popularan u Strazburu – zove se “putin”

Specijalitet iz Kvebeka, jelo koje se zove “putin”, više nije popularno u jednom restoranu u Strazburu od početka ruske invazije na Ukrajinu pošto se zove kao predsjednik Rusije Vladimir Putin.

“Iznenađujuće je šta nam se dešava”, rekao je rukovodilac restorana Kristof Fligans.

Putin, jelo na bazi pomfrita, sira i braon sosa, popularno je kod studenata koji to jelo često naručuju preko interneta na kućnu dostavu.
“Međutim, stvari su se prilično brzo promijenile posle početka ruske invazije na Ukrajinu”, rekao je Fligans i dodao da je prvo počelo imijavanje naziva jela.
“Na početku su to bili neki komentari na društvenim mrežama”, naveo je.
Dodao je da je potom odlučio da pored naziva jela putin bude zastava Kanade na webu za naručivanje, međutim, tada su neki komentari postali uvredljivi.
“Jedan momak nam je čak rekao da samo treba da dodamo ime Hitlera na jelo”, rekao je rukovodilac restorana i dodao da se odskora ne nudi više jelo putin, već činije pomfrita sa različitim sosovima.
Prema njegovima riječima, ta nova jela su kao “putin bez putina”.
Kako je ocijenio prodaja za sada dobro ide, ali ipak nema isti uticaj kao specijalitet putin, navodeći da je to jelo postojalo prije Vladimira Putina i sigurno će postojati i nakon njega.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: