22 Maja, 2024

Prijava

Kordić Kuret: Jedva čekam sarajevsku premijeru filma “Najsretniji čovjek na svijetu”

Glumica Jelena Kordić Kuret kazala je da jedva čeka sarajevsku premijeru filma „Najsretniji čovjek na svijetu“ Teone Strugar Mitevske, koja će biti upriličena 9. marta u kinima CineStar i Cineplexx.

“Najsretniji čovjek na svijetu” prati 40-godišnju Sarajku Asju (Jelenu) koja jedne subote na majčin nagovor odlazi na speed-dating. Spajaju je s 43-godišnjim bankarom Zoranom.

– Uzbuđena sam i znatiželjna, sad već odbrojavam dane, jer me jako zanima kako će domaća publika prihvatiti film – kazala je Kordić Kuret Feni.

Izrazila je nadu da će ga doživjeti onako kako su ga doživjeli i oni dok su ga snimali, jer se radi o jednoj intimnoj priči s kojom se svi mogu povezati i koja u velikoj slici govori o društvu.

Ističe da film predstavlja nevjerovatnu priču koju samo život može da napiše.

– Kada igrate po scenariju koji se bazira na istinitog priči, odgovornost je time veća. Asja kao karakter je sigurno bila veliki izazov, ali i veliko uživanje. Volim da kažem da smo kroz snimanje jedna drugu upoznavale, iznenađivale se, prožimale i zajedno stvarale – naglasila je.

Pored Elme Tataragić koja potpisuje i scenarij, glumačku ekipu čine i Adnan Omerović (Zoran), Izudin Bajrović, Vedrana Božinović, Irma Alimanović, Mona Muratović, Siniša Vidović i Kemal Rizvanović.

Kordić Kuret  kaže da je većinski dio ekipe bio iz BiH te da su taj period stalno bili skupa.

– Ne samo na snimanju, nego i u slobodne dane i prije i nakon snimanja. Čak je i redateljica, koja je iz Skoplja, odlučila da boravi s nama u hotelu, jer smo se osjećali kao jedna mala, bliska zajednica, porodica – dodala je.

Tvrdi da je za nju od presudnog značaja dobra energija među glumcima.

– Ako imamo dobru hemiju između sebe, ne bojim se ni za rezultat. U slučaju ovog filma, kolege su mi bile najveći navijači i podrška kakvu sam samo mogla poželjeti. Oni su ti zbog čega će mi ovo iskustvo ostati u najljepšem sjećanju – kazala je Kordić Kuret.

Premijere će biti održane 9. marta u CineStaru u 19.00 sati i Cineplexxu u 20.00, a svečana projekcija u kinu Meeting Point bit će održana u petak, 10. marta u 19.00 sati, nakon čega slijedi razgovor s ekipom filma.

– Ocjenu neka da publika, a ja mislim da sam bila dio nečeg što je vrijedno i važno da se ispriča. Zahvalna sam zbog toga – poručila je Kordić Kuret.

„Najsretniji čovjek na svijetu” je dobitnik Grand Prixa žirija i Nagrade mladog žirija na 14. Les Arcs Film Festivalu u Francuskoj, FIPRESCI nagrade za najbolji film na 35. Panorami evropskog filma u Atini, nagrade za najbolji koprodukcijski film, za najbolju šminku i najbolju kostimografiju na Festivalu slovenskog filma u Portorožu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: