19 Aprila, 2024

Prijava

Umjetnice, kreativke i poduzetnice na Fab Festivalu u Sarajevu

Udruženje ”Naš koncept” danas je u Sarajevu otvorilo Fab Festival koji je posvećen ženama, povodom Međunarodnog dana žena – 8. marta.

Festivalska postavka će na Trgu djece Sarajeva biti do 12. marta, slaveći žene, umjetnice, kreativke i poduzetnice.

Iz Udruženja kažu da je Fab Festival događaj izložbenog i prodajnog karaktera, koji  je okupio domaće izlagačice i izlagače koji će posjetiocima ponuditi veliki izbor ručno rađenog nakita i garderobe, unikatnih kućnih ukrasa, prirodne kozmetike, organskog meda i proizvode od meda, ljekovitog bilja, knjiga, antikvitetnih ploča i još mnogo interesantnih stvari.

Kažu da im je cilj okupiti kreativce, građane i građanke da bi proslavili mnoga postignuća bh. žena, u državi i širom svijeta.

– Ovaj festival bit će prilika da pokažete podršku ženama umjetnicama, kreativkama i poduzetnicama, ali i da uživate u izvrsnoj prezentaciji proizvoda koju pripremamo. Nismo zaboravili ni ljubitelje dobre knjige i muzike koji će imati priliku kupiti unikatne primjerke knjiga i ploča za svoje kućne kolekcije – naglasila je predsjednica Udruženja Sanela – Merjem Muharemović.

Osim podrške Međunarodnom danu žena, Festival je prilika da se prikupe sredstava za žrtve zemljotresa u Turskoj i Siriji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: