29 Marta, 2024

Prijava

Trump: Nastaviću sa predsjedničkom kampanjom i u slučaju da budem optužen

Bivši predsjednik SAD Donald Tramp, kazao je novinarima prije početka obraćanja na Konferenciji konzervativne političke akcije (CPAC) u Okson hilu u državi Merilend, da će nastaviti sa predsjedničkom kampanjom i u slučaju da protiv njega bude podignuta optužnica.

Tramp se nalazi pod istragom zbog navodnog pokušaja da obori rezultate predsedničkih izbora u SAD 2020. godine, kao i zbog njegovog rukovanja povjerljivim dokumentima, navodi AP, prenosi Tanjug.

„Završićemo ono što smo započeli, našu misiju. Vodićemo ovu bitku do konačne pobjede”, rekao je Tramp oduševljenim pristalicama.

Bivši predsjednik SAD je publici obećao da će uz njihovu pomoć „uništiti duboku državu” i „protjerati ratne huškače”, prenosi Gardijan.

„Rekao sam 2016. godine da sam ja vaš glas. Danas dodajem da sam vaš ratnik. Ja sam vaša pravda. Vi, koji ste izdani i kojima je načinjeno zlo: ja sam vaša osveta”, rekao je  Tramp.

Guverner Floride Ron de Santis, koji je najozbiljniji protivkandidat Donalda Trampa za poziciju predsedničkog kandidata Republikanske partije, nije došao na okupljanje CPAC, dodaje AP.

Konferenciju konzervativne političke akcije su preskočili i neki drugi republikanci, mogući kandidati za predsjednika, jer se smatraju da su organizatori ovog događaja previše bliski sa Trampom, zaključuje američka agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: