Mart 22, 2023

Prijava

Топ пет разлога за посјету најфасцинантнијој европској пријестолници

Лисабон, главни град Португала, једна је од најромантичнијих, најживљих и најфасцинантнијих европских пријестолница.

Прелепи пејзажи, историјски споменици, укусна храна, медитеранска клима, као и изврсни смештајни капацитети, чине овај град изврсним избором за савршен годишњи одмор. Ово је топ пет разлога зашто би требало да посјетите овај диван град.

  1. Историја и култура

Лисабон је град богате историје, који је преживео потресе и инвазије, али и задржао свој изворни шарм. Град нуди много историјских споменика, као што су Стари град, Кула Белем, Мост 25. априла, те музеје, као што су Национални музеј историје и науке, музеј калиграфије и још многи други. Лисабон такођер има богату културну сцену која укључује позориште музику и умјетност.

  1. Изврсна храна

Лисабон нуди укусну храну, а његова гастрономска понуда темељи се на медитеранској кухињи. Почастите се неким од традиционалних јела, попут бакалара, пастеис де ната (португалских колачића), португалског гулаша или цозидо. Такођер дегустација вина у некој од локалних винарија је увек добар избор.

  1. Предивне плаже

Лисабон има неке од најбољих плажа у Европи. Плажа Царцавелос и Гуинцхо су топ места за сурфере, а плажа Цоста да Цапарица, која се налази недалеко од града, идеална је за породични одмор.

  1. Ноћни живот

Лисабон нуди изврсну ноћну сцену, с много барова и клубова који су отворени до касно у ноћ. Уживајте у коктелима, музици и плесу у неком од популарних клубова као што су Луx и Министериум.

  1. Шопинг

Лисабон је савршено место за куповину, с многим радњама које нуде широк избор одеће, накита и сувенира. Посјетите трговину А Вида Португуеса која продаје традиционалне португалске производе и сувенире.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli:

Popularno

Na pravom putu

Slične vijesti