4 Oktobra, 2023

Prijava

Ovi momci su promijenili granice plivanja, osvojili su čak 106 medalja

Takmičari Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva ispisali su nove stranice istorije bh. plivanja i pomjerili granice ovog sporta.

Na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine održanom prošlog vikenda na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu osvojili su ukupno 106 medalja od čega 57 zlatnih, 22 srebrne i 27 bronzanih. Plivački klub Sport time postao je tako prvi klub u istoriji koji je na Državnom prvenstvu BiH osvojio više od 100 medalja.

– Posebno smo ponosni na činjenicu da imamo čak 16 seniorskih zlatnih medalja. Ostvareni rezultati su plod predanog rada, dugi niz godina, naših plivača i plivačica, trenera i rukovodstva kluba. To je posljedica dugoročne strategije koja za cilj ima nastavak otvaranje vrhunskih rezultata i na međunarodnoj sceni – rekao je Evelin Avdić, šef stručnog štaba Plivačkog kluba Sport time.

Dokaz dugoročno velikih planova i očekivanja su svakako i isplivana dva državna rekorda BiH koja su sada u vlasništvu Iman Avdić. Novo najbolje vrijeme mlada bh. plivačica postavila je na 400 i 1.500 slobodno uz isplivanu normu za Svjetsko seniorsko prvenstvo u Fukuoki na 400 slobodno.

Rekord Bosne i Hercegovine postavila je i štafeta Plivačkog kluba Sport time 4X50 slobodno u sastavu: Erin Hrustemović, Lamija Čaušević, Ajša Gušić, Iman Avdić. Juniorski rekord BiH u vlasništvu je Kenan Dračić na 50 metara leđno.

Višestruki prvaci BiH postali su Lamija Čaušević, Erin Hrustemović, Iman Avdić, Arian Kadić, Kenan Dračić, te muške štafete 4X50 slobodno u sastavu: Arman Livadić, Maksim Jovanović, Arian Kadić, Kenan Dračić i 4X50 mješoviti u sastavu: Danin Abdičević, Arian Kadić, Kenan Dračić i Arman Livadić, saopćeno je iz PK Sport time.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: