27 Maja, 2024

Prijava

Crveni križ FBiH pokrenuo kampanju ‘Niste same, za žene i djevojke u Turskoj i Siriji’

Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju “NISTE SAME za žene i djevojke u Turskoj i Siriji” kojoj je cilj prikupiti što više osnovnih higijenskih paketa za žene i djevojke koje su ostale bez svojih domova, te im bar na kratko izmamiti osmijeh i ublažiti patnju.

Set bi trebao sadržavati: sapun, šampon, gel za tuširanje, vlažne maramice, uloške, četkicu i pastu za zube, dezedorans u stiku, labelo, noktaricu i štapiće za uši.

– Neophodno je da stvari u setu budu nove i zapakovane u kutiju. Kutija može biti i od cipela, tu vjerovatno svi imamo u kući, ali i bilo koja druga. Također ukoliko neko želi može napisati i pismo ili ceduljicu, koju će ubaciti zajedno sa proizvodima, a koja će doći do neke od žena iz ove dvije zemlje – naglasila je glasnogovornica Crvenog križa FBiH Indira Kriještorac.

Iz te organizacije upućen je apel svim kompanijama i privrednim subjektima, ali i pojedincima koji su u mogućnosti da se priključe kampanji kako bi podrška stigla do što većeg broja žena i djevojaka.

– Svoje pakete podrške možete ostaviti u lokalnu organizacija Crvenog križa. Akcija će trajati cijeli mjesec mart s obzirom da je riječ o mjesecu u kojem se obilježava i Međunarodni dan žena – saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: