20 Aprila, 2024

Prijava

Kreiran je “najgluplji chatbot na svijetu”

Novi chatbot, napravljen iz zabave, treniran je pomno odabranim glupim tekstovima, pa takve i odgovore daje kada ga nešto pitate.

Poplava novih sistema veštačke inteligencije i popularnost chatbota ChatGPT izazvali su i brojne reakcije – od one kako će nam AI svima uzeti poslove, pa do zabavnih, poput ove o kojoj sada pišemo.

Dvojica prijatelja, Kreg Šervin i Stiv Nas, koji su zaposleni u jednoj marketinškoj agenciji u Njujorku, došli su na ideju da kreiraju “najgluplji chatbot na svijetu”. “Šta kada bismo kreirali AI sistem toliko glup, da ga se niko ne boji?”, zapitali su se, pa prionuli na posao i stvorili prvu svetsku “veštačku neinteligenciju”.

Namerno glup chatbot

Za pomoć su iskoristili OpenAI-jev sistem GPT-3 i njegov API pristup, pa su ga trenirali na najglupljim tekstovima kojih su se sjetili. Među njima su se tako našli dijalozi iz holivudskih “trash” komedija, ali i rečenice likova iz serija kao što su Office ili Prijatelji, scene iz Zoolandera, i slično. Neizbežno, uključeni su i tekstovi govora određenih političara ili ekstremno bijedne rasprave sa popularnih internet foruma.

Rezultat svega je chatbot 2dumb2destroy, dostupan na ovom mestu. Kao i sve ostale slične sisteme, i ovaj možete pitati prirodnim (engleskim) jezikom što vam padne na um, a odgovoru ćete se najvjerovatnije nasmijati i produžiti dalje.

Za ovaj sistem, poručuju njegovi autori, sigurno nećete morati da brinete da li će vam uzeti posao, zavladati svetom ili uništiti društvo kakvo poznajemo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: