25 Aprila, 2024

Prijava

Turski navijači bacili hiljade plišanih igračaka na teren i iskidali nam srce na komadiće (VIDEO)

Fudbalske tribine znaju da budu mjesto žestokih okršaja suparničkih navijačkih grupa, ali ovog vikenda nam iz Turske stižu potpuno drugačije scene, koje nam otkrivaju veliko srce navijača.

Naime, poznato je da je čitav svijet ujedinio stravičan zemljotres u Turskoj, koji je odnio više desetina hiljada života, a spasilački timovi su sedmicama pretraživali ruševine u potrazi za preživjelima.

U danima nakon ove prirodne katastrofe počela je da pristiže humanitarna pomoć iz čitavog sveta, brojna djeca su ostali siročići, bez jednog ili oba roditelja, a čitave porodice su ostale zauvijek unesrećene.

Na stadionu Bešiktaša u Istanbulu jučer (26. februar) je odigran meč između domaćeg tima i Antalije, završen je bez pogodaka, ali rezultat je bio u potpuno drugom planu, jer su tifozi sjajnim gestom odali počast najmlađim žrtvama.

Naime, hiljade plišanih igračaka koje su bačene sa tribina završile su na terenu i tim činom odata je počast svoj djeci nastradaloj u zemljotresu koji je pogodio južni deo zemlje i odneo mnoge živote, prenosi Telegraf.

Bačene igračke će svakako obradovati mališane u najteže pogođenim područjima i makar im na trenutak vratiti osmeh na lice, a u meču koji je odigran bez golova, pravi pobednici su bili humani navijači.

Ova dirljiva slika je obišla čitav svet i pokazala veliko srce tifoza i brigu za najmlađe u ovom izuzetno teškom trenutku, a slične scene su viđene prethodnih godina u Holandiji u režiji navijača Fejenorda, koji svake godine bacaju plišane igračke na teren, a namenjene su deci oboleloj od raka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: