19 Aprila, 2024

Prijava

Republikanci moraju da potpišu obećanje da će podržati stranačkog kandidata

Predsedavajuća Nacionalnog komiteta republikanske stranke Rona Makdanijel izjavila je danas da će svi članovi stranke koji žele da učestvuju u debatama za izbor republikanskog predsedničkog kandidata na izborima 2024. godine morati da potpišu obećanje o lojalnosti.

Prema njenim riječima, svi delegati koji namjeravaju da učestvuju u primarnim izborima za kandidate Republikanske stranke moraće da potpišu obećanje da će podržati pobedničkog stranačkog kandidata, prenosi londonski Gardijan.

Rona Makdanijel koja je na čelu RNC od 2017. godine, rekla je za CNN da bi svi delegati trebalo da potpišu “na slijepo” obećanje o lojalnosti iako konačna lista kriterijuma za debate još nije objavljena.

“Ako nameravate da budete učesnik debate Nacionalnog komiteta republikanske stranke, tražeći od birača da vas podrže, trebalo bi onda i vi da obećate da ćete podržati birače i onoga koga oni budu izabrali za kandidata”, rekla je Mekdanijelova, prenosi Tanjug.

Novinarka CNNa je u nastavku emisije pustila snimak jednog intervjua  sa Donaldom Trampom u kojem je bivši predsjednik rekao da nije siguran da li bi podržao eventualnog kandidata republikanaca ako to nije on lično.

Reagujući na ovaj snimak sa Trampom, Mekdanijelova je rekla da je uverena da će svi republikanci potpisati obećanje o lojalnosti.

“Stvarno sam uvjerena i mislim da bi i predsjednik Tramp želio da bude učesnik debate”, rekla je Makdanijel.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i uključite se u našu Viber zajednicu.

Podjeli: